Tannlegene på Solsiden Logo

aktuelt

ny stor klinikk

Klinikken ble ombygd og utvidet i 2012-2013. Vi har nå fått en topp moderne klinikk på 360m2. Her finner 8 store behandlingsrom med tilhørende hjelpefunksjoner. Vi takker Cox Strategisk Design for stor hjelp i utformingen av lokalet.

tannbehandling og trygd

Det har etter hvert blitt ganske mange muligheter for trygdestøttet tannbehandling. Vi har god oversikt over de ulike trygdeordningene og kan derfor sørge for at du får refundert det du har krav på. All refusjon beregnes etter Helse og omsorgsdepartementes takster. De deles i honorar og refusjonstakster. Vi har direkte oppgjør med HELFO slik at du som pasient slipper å legge ut det du får i refusjon.

tre begreper om betaling

Departementets takster: 
Takster fastsatt av helsedepartementet og som er grunnlaget støtte fra trygden. Honorartakst er det samme som 100% av dep.takst. Refusjonstakst er mindre enn 100% av dep.takst.

Egenandel:
Fastsatt av trygden i forbindelse med støtte. Egenandelen er forskjellen mellom honorartakst og refusjonstakst. Kan skrives på egenandelskort tak 2.

Mellomlegg:
Det som utgjør forskjellen mellom departementets takster og den enkelte tannleges takster (som fastsettes fritt av den enkelte tannlege)

Pasientene må derfor betale både egenandel og mellomlegg. Alle våre pasienter får kostnadsoverslag hvor refusjonsmuligheter fremkommer.

 

cone beam computer tomografi

Tannlegene på Solsiden installerte i januar 2007 en Planmeca Promax 3D. Dette var norges første CBCT. Dette gjorde oss i stand til å foreta volumopptak av tenner, ansiktsskjellett og kjeveledd. Bildene tilsvarer det man kan få med medisinsk CT men tas med mye mindre stråledose. Disse bildene gir oss svært gode muligheter til å se sykdom og forandringer i kjevene og hvilke relasjoner disse har til nærliggende strukturer. Vi kan blant annet finne ut svært nøyaktig om det er nok bein i et område for implantatinnsetting. 

Ved hjelp av spesielle proteser som benyttes under et slikt opptak kan man bygge en 3d modell. I denne modellen plasseres implantatene der man ønsker at disse skal stå og i mest mulig optimalt bein. Deretter brukes denne modellen til å produsere en kirurgisk guide som brukes under operasjonen. Denne guiden gjør det mulig å sette inn implantatene med stor nøyaktighet og mye mindre operasjonstraume enn vanlig for pasientene. Vi benytter både Astra Facilitate og Nobel Guide.

I desember 2011 skiftet vi ut vår CBCT til en nyere modell, Planmeca 3D MID.  Vi har dermed unike muligheter til å skaffe oss informasjon om tilstander i kjeve og ansiktskjellettet.

For mer informasjon se www.conebeam.com